Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.verloskundigencoevorden.nl/textpattern/lib/constants.php on line 149
Verloskundigenpraktijk Coevorden: Nieuws

Nieuws

Zwanger

 

Corona

Laatste informatie (31-08-2021)

 

Beste cliënten,

Inmiddels leven we al weer een hele tijd met de coronabeperkingen. Het leek ons wel goed om even opnieuw alle maatregelen op een rijtje te zetten, ook omdat er gelukkig versoepelingen zijn!

- Belangrijkste blijft: bij klachten thuisblijven en je laten testen, ook als je al gevaccineerd bent. Neem even contact met ons op om je afspraak te verplaatsen. Als het nodig is komen we thuis bij je langs, hiervoor hebben wij beschermende kleding.

- Tijdens de controles op de praktijk mag je partner of andere volwassene mee en evt 1 kind.

- Desinfecteer je handen bij binnenkomst, en houd 1,5 meter afstand van andere zwangeren in de wachtkamer. Zijn er meer dan 2 volwassenen in de wachtkamer, wacht dan even op de gang.

- Wij dragen een mondkapje bij alle zwangerschapscontroles als je verder zwanger bent dan 28 weken. Ben je korter zwanger dan overleggen we met je. Tijdens echo’s, of op andere momenten waarop we voor langere tijd binnen 1,5 meter zijn dragen we ook een mondkapje.

- Bij een thuisbevalling overleggen we met je mbt het dragen van een mondkapje. In het ziekenhuis moeten wij ons houden aan de regels die daar gelden.

- De kraambedcontroles vinden zoveel mogelijk weer fysiek plaats. Een enkele keer zullen wij een telefonische afspraak doen. Tijdens de kraambedcontroles dragen we een mondkapje in overleg.

Voor meer informatie over zwangerschap en vaccineren kijk op de website van de rijksoverheid of op de website van onze beroepsorganisatie

Hartelijke groet,

Mharoeska, Reina en Indira

 

Informatieavond

Zolang de maatregelen rondom corona van kracht zijn zullen de informatie avonden digitaal plaats vinden. Als je bij ons onder controle staat krijg je via de mail een uitnodiging voor de informatieavonden.

Wij organiseren maandelijks voorlichtingsavonden. Voor 2021 zijn dit de data (onder voorbehoud):

16 september, 18 november. Deze avond staat in het teken van de bevalling (deelname is mogelijk vanaf 27 wk)

19 augustus, 21 oktober, 16 december.  Deze avond staat in het teken van borstvoeding (deelname is mogelijk vanaf 15 wk).

Uiteraard zijn op alle avonden ook de partners van harte welkom! Mocht je willen deelnemen en geen mailtje van ons hebben ontvangen, stuur dan een berichtje naar het emailadres hieronder, dan word de toegangslink naar je toegestuurd.

Adres: Spoorhavenstraat 28, Coevorden (1e etage, gele deur)

Zoom open vanaf 19.20. Start om 19.30

Opgeven kan via informatieavond@verloskundigencoevorden.nl of op het spreekuur.

 

Pretecho's

Wil je tussendoor naar je kindje kijken, of ben je benieuwd of het een jongen of een meisje wordt? Wij maken zelf geen pretecho´s. Je kunt hiervoor terecht bij praktijken in Hoogeveen en Emmen. Op dit moment zijn de pretechobureaus in de regio gesloten ivm de maatregelen rondom corona.

 

Centering Pregnancy

In onze praktijk is het mogelijk om Centering Pregancy te volgen. Alle zwangeren die bij ons onder zorg zijn worden hiervoor uitgenodigd. Ben je bij de gynaecoloog onder zorg? Dan kun je je ook hiervoor aanmelden.

Kinkhoest vaccinatie

Het is mogelijk om in de zwangerschap je te laten inenten tegen kinkhoest. Hiermee kun je je baby antistoffen meegeven tegen kinkhoest, voordat hij/zij hiervoor gevaccineerd wordt op het consultatiebureau. Dit kan een vroege infectie met kinkhoest voorkomen. De vaccinatie kan gezet worden vanaf 22 weken zwangerschap. Voor meer informatie kijk op: www.22wekenprik.nl