Nieuws

Zwanger

Stage

Onze praktijk begeleid graag aankomend verloskundigen, tijdens de eerste coronagolf zijn de stages tijdelijk stil komen te liggen. Om voldoende aanwas van nieuwe verloskundigen te kunnen garanderen starten wij vanaf nu weer met het begeleiden van studenten. Uiteraard worden ook hierbij de coronamaatregelen in acht genomen. Mocht je het niet prettig vinden dat ze bij de controle/bevalling/het kraambed aanwezig is, laat ons dit dan weten.

Vanaf 7 december komt Hanna bij ons stage lopen. Hieronder stelt zij zich voor:

Even voorstellen…

Mijn naam is Hanna Dob. Ik ben 23 jaar oud en kom uit het noorden van de provincie Groningen (Eenrum). Momenteel zit ik in het 2e jaar van de opleiding Verloskunde op de academie in Groningen. Ik heb voor deze studie met veel plezier hbo-verpleegkunde gestudeerd en werk nu naast mijn studie als wijkverpleegkundige.

In maart 2020 heb ik een kort maar krachtige stageweek mee mogen maken binnen verloskundigen praktijk Coevorden. Door corona bleef het toen helaas bij deze ene week. Maar vanaf 7 december zal ik tot half februari weer stagelopen binnen de praktijk in Coevorden. Het kan dus goed mogelijk zijn dat je mij in de komende periode treft bij het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kraambed. Mocht je mijn aanwezigheid hierbij niet prettig vinden, dan mag je dit uiteraard aangeven bij de verloskundige.

Ik kijk er onwijs naar uit om weer de praktijk in te gaan en om hier heel veel van te leren. Hopelijk tot gauw!

 

Corona

Laatste informatie (23-01-2021)

In verband met het ingaan van de avondklok hebben alle zwangeren die bij ons onder zorg zijn en van wie het emailadres bekend is een zwangerschapsverklaring ontvangen. Deze heb je nodig als je voor een spoedcontrole 's avonds naar de praktijk of het ziekenhuis moet. Daarnaast is een eigen verklaring nodig nodig, die kun je invullen via deze link: Eigen verklaring avondklok. Deze moet ook ingevuld worden door degene die op jouw kinderen past als je naar het ziekenhuis moet.

Daarnaast gelden op dit moment de volgende richtlijnen:

- Wij dragen een mondkapje tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. We willen je vragen in de wachtkamer en spreekkamer een (niet medisch) mondkapje te dragen. Bij de bevalling en tijdens het kraambed hoef je geen mondkapje te dragen.

- Kom indien mogelijk alleen naar de praktijk. Bij echocontroles mag je partner mee, mits hij geen klachten heeft. Kinderen en andere familieleden zijn voorlopig nog niet welkom.

- Heb je klachten die op corona kunnen wijzen, of ben je in contact geweest met iemand met corona en zelf (nog) niet getest, kom dan niet naar de praktijk, maar bel ons.

- Kom niet te vroeg naar de afspraak zodat je niet te lang in de wachtkamer hoeft te zitten, zit er al iemand in de wachtkamer, wacht dan even op de gang. Houdt rekening met 1,5 meter afstand.

- Wij doen in de kraamtijd 1 a 2 thuisbezoeken, de rest is telefonisch. Indien nodig komen wij uiteraard vaker.

- Zoals altijd geldt: heb je vragen, of ben je ongerust, bel ons op het 06-nummer. Niet dringende zaken kunnen gemaild worden naar: vragen@vkpcoevorden.nl, we proberen op werkdagen deze voor 18.00 te beantwoorden.

 

Informatieavond

Zolang de lockdown van kracht is zullen de informatie avonden digitaal plaats vinden. De link naar de digitale omgeving wordt meegestuurd in de uitnodiging.

Wij organiseren maandelijks voorlichtingsavonden. Voor 2021 zijn dit de data (onder voorbehoud):

18 maart, 20 mei, 15 juli, 16 september, 18 november. Deze avond staat in het teken van de bevalling (deelname is mogelijk vanaf 27 wk)

18 februari, 15 april, 17 juni, 19 augustus, 21 oktober, 16 december.  Deze avond staat in het teken van borstvoeding (deelname is mogelijk vanaf 15 wk).

Uiteraard zijn op alle avonden ook de partners van harte welkom!

Adres: Spoorhavenstraat 28, Coevorden (1e etage, gele deur)

Inloop vanaf 19.20. Start om 19.30

Opgeven kan via informatieavond@verloskundigencoevorden.nl of op het spreekuur.

 

Pretecho's

Wil je tussendoor naar je kindje kijken, of ben je benieuwd of het een jongen of een meisje wordt? Wij maken zelf geen pretecho´s. Je kunt hiervoor terecht bij praktijken in Hoogeveen en Emmen. Op dit moment zijn de pretechobureaus in de regio gesloten ivm de maatregelen rondom corona.

 

Centering Pregnancy

In onze praktijk is het mogelijk om Centering Pregancy te volgen. Alle zwangeren die bij ons onder zorg zijn worden hiervoor uitgenodigd. Ben je bij de gynaecoloog onder zorg? Dan kun je je ook hiervoor aanmelden.

Kinkhoest vaccinatie

Het is mogelijk om in de zwangerschap je te laten inenten tegen kinkhoest. Hiermee kun je je baby antistoffen meegeven tegen kinkhoest, voordat hij/zij hiervoor gevaccineerd wordt op het consultatiebureau. Dit kan een vroege infectie met kinkhoest voorkomen. De vaccinatie kan gezet worden vanaf 22 weken zwangerschap. Voor meer informatie kijk op: www.22wekenprik.nl