Nieuws

Zwanger

Pretecho's

Wil je tussendoor naar je kindje kijken, of ben je benieuwd of het een jongen of een meisje wordt? Baby in Beeld is terug in de regio, en een goede betrouwbare plek voor een mooie echo dankzij jarenlange ervaring! Voor meer informatie en het maken van een afspraak kijk op www.babyinbeeld.nl.

Centering Pregnancy

Op 31 juli start een nieuwe Centering Pregancy groep. Alle zwangeren die uitgerekend zijn tussen 16 december en 31 januari worden uitgenodigd. Als je bij ons onder controle bent krijg je hiervoor vanzelf een uitnodiging. Ben je onder controle bij de gynaecoloog, maar zou je wel graag hieraan deelnemen, neem dan telefonisch contact met ons op. Of laat een berichtje achter via het inschrijfformulier.

Kinkhoest vaccinatie

Het is mogelijk om in de zwangerschap je te laten inenten tegen kinkhoest. Hiermee kun je je baby antistoffen meegeven tegen kinkhoest, voordat hij/zij hiervoor gevaccineerd wordt op het consultatiebureau. Dit kan een vroege infectie met kinkhoest voorkomen.
De beste tijd hiervoor is tussen de 28 en 32 weken. Als je dit wilt, kun je een vaccinatie aanvragen bij de GGD Drenthe via de reizigersafdeling. De vaccinatie moet je wel zelf betalen.

Voor meer informatie: http://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/gezondheidsraad-zwangere-vrouwen-inenten-tegen-kinkhoest-ter-bescherming-baby/323

Informatieavond

Wij organiseren maandelijks voorlichtingsavonden. Voor de komende maanden zijn dit de data (onder voorbehoud):

12 september, 14 november. Deze avond staat in het teken van de bevalling en is voor zwangeren vanaf 27 weken.

10 oktober, 12 december. Deze avond staat in het teken van borstvoeding en is voor zwangeren vanaf 15 weken.

Uiteraard zijn op alle avonden ook de partners (of iemand anders die jou ondersteund) van harte welkom!

Adres: Parkschool, Poppenharenlaan 1-3. Inloop vanaf 19.20, start om 19.30

Opgeven kan via informatieavondverloskundigen@gmail.com of op het spreekuur.