Nieuws

Zwanger

 

Corona

Laatste informatie (05-11-2021)

De overheid heeft besloten om de coronamaatregelen weer aan te scherpen. Voor publieke ruimtes, dus ook voor onze praktijkruimte, geldt dat de mondkapjesplicht weer ingevoerd wordt.

Vanaf 07-11-2021 vragen we je weer een mondkapje te dragen binnen onze praktijk, en dan met name de wachtkamer. Omdat er in de hele regio een tekort is aan verloskundigen, is het van groot belang dat we allemaal gezond blijven!

Daarnaast blijven de algemene RIVM-maatregelen van kracht, dus:

- houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand (niet meer dan 2 personen in de wachtkamer)

- was regelmatig je handen

- desinfecteer je handen bij binnenkomst

- hoest of nies in je elleboog

- gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct na gebruik weg

- blijf thuis bij klachten en bel ons op het 06 nummer om je afspraak te verzetten

- laat je testen bij klachten, ook al ben je gevaccineerd!

Voorlopig blijven de centering pregnancy avonden gewoon op de praktijk plaatsvinden. Draag bij binnenkomst een mondkapje, zodra je zit mag deze af.

Wil je meer informatie over de vaccinatie tegen corona en zwangerschap, kijk dan op de website van het RIVM

Of op de website van onze beroepsorganisatie

Het advies voor zwangeren vanaf 28 weken is om geen werkzaamheden te verrichten waar de 1,5 meter afstand niet kan worden gewaarborgd.

Voor zwangere zorgmedewerkers geldt dat zij vanaf 28 weken zwangerschap geen zorg aan Covid-patiënten meer mogen verrichten.

We hopen dat met deze maatregelen we corona weer onder controle kunnen krijgen.

Bij vragen, bel ons gerust!

We zijn bereikbaar op het vaste nummer en het dienstnummer: 06-47077500.

Hartelijke groet,

Mharoeska, Reina en Indira.

 

Informatieavond

Wij organiseren maandelijks voorlichtingsavonden. Voor 2021 en 2022 zijn dit de data (onder voorbehoud):

18 november, 20 januari, 17 maart, 19 mei, 21 juli, 22 september, 17 november. Deze avond staat in het teken van de bevalling (deelname is mogelijk vanaf 27 wk)

16 december, 17 februari, 21 april, 23 juni, 18 augustus, 20 oktober, 15 december.  Deze avond staat in het teken van borstvoeding (deelname is mogelijk vanaf 15 wk).

Uiteraard zijn op alle avonden ook de partners van harte welkom! Mocht je willen deelnemen en geen mailtje van ons hebben ontvangen, stuur dan een berichtje naar het emailadres hieronder, dan krijg je de details van de avond gemaild.

Adres: Spoorhavenstraat 28, Coevorden (1e etage, gele deur)

19.20 inloop 19.30 start van de avond

Opgeven kan via informatieavond@verloskundigencoevorden.nl of op het spreekuur.

 

Pretecho's

Wil je tussendoor naar je kindje kijken, of ben je benieuwd of het een jongen of een meisje wordt? Wij maken zelf geen pretecho´s. Je kunt hiervoor terecht bij praktijken in Hoogeveen en Emmen. Op dit moment zijn de pretechobureaus in de regio gesloten ivm de maatregelen rondom corona.

 

Centering Pregnancy

In onze praktijk is het mogelijk om Centering Pregancy te volgen. Alle zwangeren die bij ons onder zorg zijn worden hiervoor uitgenodigd. Ben je bij de gynaecoloog onder zorg? Dan kun je je ook hiervoor aanmelden.

Kinkhoest vaccinatie

Het is mogelijk om in de zwangerschap je te laten inenten tegen kinkhoest. Hiermee kun je je baby antistoffen meegeven tegen kinkhoest, voordat hij/zij hiervoor gevaccineerd wordt op het consultatiebureau. Dit kan een vroege infectie met kinkhoest voorkomen. De vaccinatie kan gezet worden vanaf 22 weken zwangerschap. Voor meer informatie kijk op: www.22wekenprik.nl