Kraambed

Zwanger

De eerste week na de geboorte van de baby is er een kraamverzorgster in huis. Zij zal voor jullie zorgen, en is de beste vraagbaak in de eerste week voor alles wat je weten wilt! Wij komen om de dag thuis langs, om te kijken of alles goed met jullie gaat. Ook is dit een goed moment om na te praten over de zwangerschap en de bevalling.

Ben je tijdens de zwangerschap onder controle geweest van de gynaecoloog, dan kunnen wij de huisbezoeken in de kraamtijd verzorgen. Bel ons op de dag dat je thuiskomt uit het ziekenhuis op het mobiele nummer, dan komen wij de dag erna bij je langs.

Naast de huisbezoeken zijn we ook telefonisch bereikbaar als er iets niet goed gaat of je tussendoor vragen hebt. Je kunt ons bellen op 06 47 077 500. Indien nodig komen we dan extra thuis langs.

Officieel duurt de kraamtijd zes weken. Na de eerste week wordt de zorg voor de baby overgenomen door het consultatiebureau. Wat betreft vragen over je eigen gezondheid kun je na de eerste week het beste terecht bij je huisarts. Zijn er echter nog vragen naar aanleiding van de bevalling, dan zijn wij daarvoor nog telefonisch te bereiken. Eventueel kun je alles afsluiten doormiddel van een nacontrole afspraak bij degene die je tijdens de bevalling heeft begeleid.