Echo

Zwanger

Tijdens iedere zwangerschap worden echo's gemaakt. Een aantal van deze echo's maken wij zelf. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende echo's, en de plaats waar deze worden uitgevoerd.

​Termijnecho

​Aan het begin van de zwangerschap, tussen 10 en 13 weken, maken we een echo. Bij deze echo meten we het kindje op van hoofd tot stuit. Deze grootte staat in verband met de zwangerschapsduur. Na deze echo kunnen we je uitgerekende datum vaststellen. Om alles goed te kunnen bekijken is het bij de termijnecho belangrijk om te zorgen voor een volle blaas.

​Twintig weken echo

​De twintig weken echo kan niet op de praktijk gemaakt worden. Voor deze echo verwijzen we je naar het ziekenhuis in Hardenberg of SEE.

​Groeiecho

​In onze regio zijn met de gynaecologen en verloskundigen afspraken gemaakt over de indicaties voor een groeiecho. Is er bij jou sprake van een dergelijke indicatie dan geven wij dat aan tijdens het spreekuur.

​Liggingsecho

​Wij maken bij alle zwangeren tussen de 36 en 37 weken een echo om te kijken of de baby met het hoofdje naar beneden ligt.

​Pretecho

Bij een echo is het leuk om even naar jullie baby te kunnen kijken. Als praktijk zijn wij van mening dat een echo medische noodzaak moet hebben. Wil je graag extra naar je kindje kijken dan verwijzen wij je door naar Baby in Beeld, daar is het mogelijk om een pretecho te laten maken.